Παρουσίαση Παραμυθιού: Έναν Ζαντόν αρκουδόπον

Σήμερα 7/2/2024 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον δάσκαλο και συγγραφέα Κ. Κοσμά Τσίναλη.

Μας μίλησε για την πατρίδα των προγόνων μας ,τον Πόντο για τον πολιτισμό τους ,τα μοναστήρια, τους διωγμούς, το αντάρτικο του Πόντου και τον ξεριζωμό του 1922.

Στην συνέχεια μας αφηγήθηκε το παραμύθι : Έναν Ζαντόν αρκουδόπον, σε ποντιακή διάλεκτο και στο τέλος κάναμε όλοι μαζί ασκήσεις γραμματικής στην ποντιακή διάλεκτο.

Τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύργων παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εξαιρετική αυτή παρουσίαση .Ο κ. Κοσμάς μας χάρισε 3 όμορφα βιβλία του για τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε  θερμά και συγχαίρουμε τον κ. Κοσμά για την  εντυπωσιακή αυτή παρουσίαση.

Related Post

Χριστουγεννιάτικες ΔράσειςΧριστουγεννιάτικες Δράσεις

Σήμερα Παρασκευή 22/12/2023, το σχολείο μας, τις τελευταίες ώρες, ανέλαβε δράση στην τοπική κοινωνία των Πύργων Εορδαίας. Η προγραμματισμένη δράση του Make A Wish – “Ανδρόνικος” είχε αναβληθεί λόγω καιρικών

Αλλαγή προγράμματος κολυμβητηρίου στις 22/12/2023Αλλαγή προγράμματος κολυμβητηρίου στις 22/12/2023

Μεταφέρεται το μάθημα της Γ’-Δ’ Τάξης για το κολυμβητήριο από την Παρασκευή 22-12-2023 στη Δευτέρα  18-12-2023, λόγω των χριστουγεννιάτικων δράσεων του σχολείου και των εργασιών.

Γνωριμία με το “Εργαστήριο Σαμαριών”Γνωριμία με το “Εργαστήριο Σαμαριών”

Σήμερα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο “Εργαστήριο Σαμαριών” του χωρίου μας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την τέχνη της κατασκευής των σαμαριών καθώς και για το ιστορικό αυτό επάγγελμα. Η επίσκεψη έγινε